En aquest bloc trobareu recursos com vídeos, imatges o comentaris que facilitaran la comprensió d’aquestes dues unitats didàctiques de l'àrea de Tecnologia d'ESO:

–Les TIC a l’aula i a l’entorn

–Les TIC com a eina de comunicació i Informació


dimecres, 16 de juny del 2010

Joc Interactiu: Peter Packet


Peter Packet és un joc que ens ajuda a entendre els elements que intervenen en les comunicacions per Internet. Hem jugat a classe, però us convido a que seguiu intentant-lo.

A la vegada us proposo la segona part del joc, on la seva neboda també fa una volta per Internet. Aquest joc és en anglès, així que podreu aprofitar aquest idioma, el qual estem practicant tant a classe.



A jugar!!!



Joc Interactiu. Vocabulari TIC: Penjat

Ha arribat el moment de posar a prova els teus coneixements tecnològics. La Bitbit et planteja una pregunta i, de les tres respostes, només una és la correcta.

Entrena els teus bits i supera el Qüestionari!


Adreces correu electrònic






A classe hem creat una compta de correu per cada alumne. Un adjunto les adreces dels vostres companys per que pugueu comunicar-vos amb aquesta eina TIC de missatgeria.

dimarts, 15 de juny del 2010

Benvinguda 2n ESO

Benvinguts al Bloc de Tecnologia. En aquest bloc ja havíem penjat els recursos de l’any anterior, ara els alumnes de 2n ESO podran trobar enllaços interessants, vídeos vist a classe i molts més recursos en aquest espai.

Esperem que col·laboreu, opineu i us serveixi de gran ajuda a comprendre millor que son les TIC com a eina de col·laboració i informació.

Recordeu que a la dreta teniu el TICcionari, el qual anirem omplint al llarg del curs entre tots amb la finalitat de tenir un recurs de vocabulari TIC en anglès.


Benvinguts!!

Com funcionen les coses?

En la sessió teórica d'avui hem vist com funciona un ordinador. Per entendre millor el funcionament us deixo aquests recursos educatius que hem vist a classe. Cliqueu a sobre per anar als links.

Espero que us agradin.

diumenge, 13 de juny del 2010

Avalua't: L'ordinador i els perifèrics

Hem treballat molts conceptes sobre l’ordinador i els perifèrics. Posa’t a prova i avalua’t


Recursos: Joc TIC

En aquestes últimes sessions han sortit molts conceptes relacionats amb les TIC. Així que us proposso un repte:


Ha arribat el moment de posar a prova els teus coneixements tecnològics. La Bitbit et planteja una pregunta i, de les tres respostes, només una és la correcta. A jugar!!


dissabte, 12 de juny del 2010

Distribució grups de treball


Hola, hem fet grups a classe per treballar junts.

Aqui teniu la distribució d'alumnes:

divendres, 11 de juny del 2010

Què són les TIC?

A la Primera sessió vam veure i parlar sobre les TIC. Entre tota la classe vam arrivar a una conclusió, la qual és la següent:

· Les TIC són les tecnologies de la Informació i la comunicació, les quals en el nostre entorn són la Informàtica, Internet i les Telecomunicacions.

· Les TIC intervenen en la vida quotidiana de les persones de forma positiva, ja que intervenen en la forma de treballar, comunicar-nos, aprendre i moltes més implicacions.

· Les TIC les trobem a l’aula i a l’entorn en forma de dispositius comuns com: telèfon mòbil, ordinador, càmera de fotos, vídeo, Internet, satèl·lits,....